Kókusztejben fõtt bulgur kókuszvirágcukorral. málnával
sponsored links
Felfedeztem a bulgurt! Minden ellenkezõ híresztelés ellenére ez nem kuszkusz, hanem
tört búza, Magyarországon a török éttermekben "török rizsnek" is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt elõzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérõen jóformán alig kell fõzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.
A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, rizsszem nagyságú fél-egész búzaszemekbõl álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Elõbbit köretként fogyasztják, utóbbi saláták, fõtt ételek alapanyaga. Wiki
Mindent lehet belõle csinálni, amit eddig rizsbõl csináltam, azzal a különbséggel, hogy a rizs a cukorbeteg diétában kifejezetten ellenjavalt, míg a bulgur az alacsony glikémiás indexe miatt kifejezetten ajánlott.
Készítettem már sósan, most pedig édesség készült belõle, és nagyon finom volt melegen is és hidegen is.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók: ...