Kókusztej házilag
sponsored links
Hát, ez nem egy igazán fotogén valami ? Csak egy fehér izé látszik, és ez tulajdonképpen az is, de kókuszíze van!
Már jó néhány receptet kinéztem, melyekhez kókusztej kell, eddig csak a kókuszpudingot próbáltam ki, ennek fõ oka, hogy a kókusztej elég drága. Viszont egyszerûen elkészíthetjük otthon is, csodafinom illata lesz! Laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Most pár hétre kipróbálom, kibírom- e tejtermék, búzaliszt és cukor nélkül (és még pár dolog szerepel a tiltólistán pl. disznóhús, kóla, csoki, de ezek nem okoznak akkora ?fájdalmat?). 4 nap telt el, még életben vagyok de nagyon gondolkoznom kell, mit is ehetek és mit mivel helyettesíthetek. A kókusztej is ennek a ?projektnek? a része. Azért nem ám elpártolni innen, nem csapok fel ?mindenmentes? bloggá, egyrészt van pár ?normál? bejegyzés, amit még nem osztottam meg, másrészt remélhetõleg így is összehozok pár finomságot. Vagy idõ elõtt abbahagyom ? majd meglátom.
Nnnaszóval, kókusztej:
Hozzávalók:
1 rész kókuszreszelék
1,5 rész víz
Elkészítés:
Többféleképpen lehet készíteni, áztatással és fõzéssel. Én a fõzést választottam, mert így intenzívebb ízhatást érhetünk el.
A vízben 10 percig forraljuk a kókuszreszeléket, ezután összeturmixoljuk, majd sûrû szövésû anyagon vagy szitán keresztül alaposan kinyomkodjuk.
A maradék kókuszt kiszárítva használhatjuk süteményekbe.
Konyhalál Facebook oldal: itt található!
Forrás: http://suniskanal.blogspot.hu/2013/03/kokusztej-hazilag.html
Hasonló bejegyzések:
Pillecukor fillérekbõl házilag
Mogyoróvaj házilag
Goldfischli házilag
SAD! 14. forduló összefoglaló ? Face control!
Blogkóstoló 14. forduló ? sorsolás