Kókuszos álom - sütés nélkül
sponsored links
Roppanós csokoládé között nagyon finom kókuszos töltelék, hmmm... eltudjátok képzelni?
A kókusz és a csokoládé mindig jó párosítás, emiatt sejtettem, hogy nagyon finom lesz, de hogy ennyire!! Azt a nevet is adhattam volna neki, hogy bounty csokoládé, mert teljesen olyan az íze és az állaga is. ...és mivel nagy rajongója vagyok a bounty-nak, emiatt nekem ez a finomság nagyon bejött - szerintem Ti is odalesztek érte!
Karácsonyra kissé túlvásároltam magam kókuszreszelékkel, melynek a felét sem használtam el, ezért kutattam valami kókuszos recept után. ...és milyen jól tettem, mert így rátaláltam erre a sütés nélküli finomságra. Lehet, hogy hozok még a közeljövõben néhány kókuszos "dolgot", amíg el nem fogy a raktárkészletemrõl a kókuszreszelék... :)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 4 evõkanál búzadara
- 12 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 2 teáskanál olaj
Elkészítés:
1. A tejet felfõzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig fõzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megfõzni a darát! Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
2. Ha langyosra hûlt, akkor egy kb. 20x20 cm-es formát/tepsit kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát. Hagyjuk kihûlni.
3. 10 dkg csokoládét gõz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihûlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hûtõbe dermedni.
4. Dermedés után kivesszük a hûtõbõl, kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy a csokis rész alulra kerüljön - levesszük róla a fóliát. Majd a másik 10 dkg csokoládét is felolvasztjuk gõz felett, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk. (Így alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét betesszük a hûtõbe dermedni, majd 1-2 óra után szeletelve kínáljuk.
A kókusz és a csokoládé mindig jó párosítás, emiatt sejtettem, hogy nagyon finom lesz, de hogy ennyire!! Azt a nevet is adhattam volna neki, hogy bounty csokoládé, mert teljesen olyan az íze és az állaga is. ...és mivel nagy rajongója vagyok a bounty-nak, emiatt nekem ez a finomság nagyon bejött - szerintem Ti is odalesztek érte!
Karácsonyra kissé túlvásároltam magam kókuszreszelékkel, melynek a felét sem használtam el, ezért kutattam valami kókuszos recept után. ...és milyen jól tettem, mert így rátaláltam erre a sütés nélküli finomságra. Lehet, hogy hozok még a közeljövõben néhány kókuszos "dolgot", amíg el nem fogy a raktárkészletemrõl a kókuszreszelék... :)
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 4 evõkanál búzadara
- 12 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 2 teáskanál olaj
Elkészítés:
1. A tejet felfõzzük a cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, de ekkor már csak kb. 1 percig fõzzük, kevergetjük. Nem kell teljesen megfõzni a darát! Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
2. Ha langyosra hûlt, akkor egy kb. 20x20 cm-es formát/tepsit kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát. Hagyjuk kihûlni.
3. 10 dkg csokoládét gõz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihûlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hûtõbe dermedni.
4. Dermedés után kivesszük a hûtõbõl, kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy a csokis rész alulra kerüljön - levesszük róla a fóliát. Majd a másik 10 dkg csokoládét is felolvasztjuk gõz felett, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk. (Így alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét betesszük a hûtõbe dermedni, majd 1-2 óra után szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: itt