Kókuszos zabpelyhes rozskeksz

2014-04-11

sponsored links

 A keksz egy ropogós ínyencfalatot jelent, akár egy kis, lapos süteményt, mint Észak-Amerikában ahol ?cookie?-nak (sütikének), vagy ?crackernek? (ropogtatnivalónak) nevezik. A keksz, mint szóértelem vonatozik a szendvics típusú kekszekre is, ahol egy réteg krém avagy lekvár be van téve két keksz közé. Az Egyesült Királyságban, a ?cookie? szó csak meghatározott édességekre vonatkozik, mint például a ?chocolate chip cookie?-ra (?csokoládés kis sütikékre?), vagy az amerikai stílusú nagyobb és puhább kekszekre.
Édes kekszeket gyakran esznek ropogtatnivalóként, és általában búzalisztbõl készül, mézzel vagy cukorral édesítve. A különbözõ változatok tartalmazhatnak csokoládét, gyümölcsdarabkákat, lekvárt, mogyorót, vagy helyenként más ételeket töltenek meg vele. Külön szekció létezik a legtöbb angliai szupermarketekben a kekszek számára. Az Egyesült Királyságban nemzeti hagyománynak számít a keksz és a tea együtt fogyasztása, mint nélkülözhetetlen társa a teának. Számos teafogyasztó beleáztatja a kekszét a teába, így élvezve a teát felszívott, puhább kekszet a tea fogyasztása elõtt.

Hozzávalók:                                  
  • 20 dkg rozsliszt
  • 12 dkg zabpehely
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 14 dkg cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütõpor
  • 20 dkg vaj (olvadt)
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só


Elkészítés:
  1. Kivesszük a sütõrácsot, és begyújtjuk a sütõt (4-5-ös fokozat). Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütõpapírral.
  2. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, a csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
  3. A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a sütõport összekeverjük.
  4. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
  5. Diónyi golyókat formázunk (kb. evõkanálnyiakat), és 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  6. Elõmelegített sütõben sütjük. Áttesszük a sütõrácsra kihûlni, ott fog megkeményedni.





Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2014/04/kokuszo...

sponsored links

Keres?s