Kókuszos, zabpelyhes keksz

2014-07-04

sponsored links

Nagyon szeretem az ilyen kekszeket. A zabpehely és a tk liszt miatt a Glikémiás Indexe alacsony, egészséges, sokáig eláll, fagyasztható, hamar elkészül, nem kell sokat pepecselni vele stb. Soroljam még? :)


Hozzávalók 59 kekszhez:
  • 3/4 csésze puha vaj
  • 3/4 csésze kristálycukor,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál vanília,
  • 1 bögre fehér liszt,
  • 1 bögre tk liszt, 
  • 1 teáskanál sütõpor, 
  • 1/2 teáskanál só,
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 csésze zabpehely
  • 40 g kókuszreszelék. 
A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütõpapírra téve, elõmelegített sütõben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni.  Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérõjû.

Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s