Kókuszos, zabpelyhes keksz
sponsored links
Nagyon szeretem az ilyen kekszeket. A zabpehely és a tk liszt miatt a Glikémiás Indexe alacsony, egészséges, sokáig eláll, fagyasztható, hamar elkészül, nem kell sokat pepecselni vele stb. Soroljam még? :)
Hozzávalók 59 kekszhez:
- 3/4 csésze puha vaj,
- 3/4 csésze kristálycukor,
- 1 tojás,
- 1 teáskanál vanília,
- 1 bögre fehér liszt,
- 1 bögre tk liszt,
- 1 teáskanál sütõpor,
- 1/2 teáskanál só,
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 csésze zabpehely
- 40 g kókuszreszelék.
A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütõpapírra téve, elõmelegített sütõben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni. Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérõjû.
Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.