Kókuszos zabpehelypuding
sponsored links
A meggyes-zabkásás pohárkrém óta nem tudjuk elengedni a zabpehelybõl készült pudingot/pohárkrémet. Most kókuszos változatban készült, házi meggy-eperdzsemmel rétegezve. Így is nagyon szerettük. :) Sok sikert hozzá!
Hozzávalók 5 pohárhoz:
- 10 dkg finomszemû zabpehely
- 1 púpozott evõkanál kristálycukor
- 1 púpozott evõkanál kókuszreszelék
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis üveg levendulás meggy-eperdzsem
a díszítéshez:
- tejszínhab
- eper
- A zabpelyhet, cukrot és kókuszreszeléket lábasba szórtam, összekevertem.
- Hozzáöntöttem a tejet, és közepes lángon felforraltam, majd kis lángon néhány percig fõztem.
- A tûzrõl levéve elkevertem benne a vaníliás cukrot, lefedtem, majd néhány percig duzzadni hagytam saját gõzében.
- Végül a levendulás meggy-eperdzsemmel poharakba rétegeztem, tetejét tejszínhabbal és eperszemekkel díszítettem.