Kókuszos tempura garnéla, citromfüves csicsókapürével, avokádó-maracuja salsával és maracuja mártással
sponsored links
Régebben egyáltalán nem rajongtam a garnéláért, sõt még a homárért sem, viszont a langusztát egyenesen imádtam. Aztán megváltozott a helyzet, most épp virágzik a garnéla korszak, ami azt jelenti, hogy hetente egyszer biztosan terítékre kerül. Sajnos, vagy inkább szerencsére?! a család többi tagja nem rajong érte, még megkóstolni sem hajlandóak, mindegy, hogy milyen formában tenném eléjük. Sebaj, több marad nekem, nem igaz? Tegnap úgy gondoltam, hogy szabadnapot tartok és nem gondolok se az aprósütikre, se a két nagy tortára amit a héten meg kell sütnöm.
Így aztán elidõztem a konyhában és élvezve a vihar elõtti csendet összedobtam ezt a könnyû garnélás fogást ebédre. Alig, hogy befejeztem, már csörgött is a telefon, és rám zuhant egy 6 kg-os aprósütirendelés. Ennyit a szabadnapról! De térjünk vissza a recepthez. Kivételesen nincs benne cékla, a szerepét a csicsóka vette át, amit sós vízben héjastól megfõztem. Közben a kókusztejet felfõztem citromfûvel, persze fõzhettem volna együtt az egészet, de nem volt kedvem nyersen megpucolni a ...