Kókuszos süti, sütés nélkül

2014-06-30

sponsored links


Hozzávalók :
- a kekszes tésztához :
50 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
5 evk. kakaópor
15 ml. bonbon meggy aroma vagy rum
annyi tej amivel össze áll a tésztánk

- kókuszos krémhez :
25 dkg vaj
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
+ kb 10 dkg  kókuszreszelék a sütemény beszórásához és a lapok kinyújtásához

Elkészítése :
A kekszes tésztához , egy tálba kimérünk minden hozzávalót, majd annyi tejjel összegyúrjuk hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Közepes lágy tésztának kell lennie.
A krémhez a puha vajat a porcukorral jó habosra kikeverjük és hozzá keverjük a kókuszreszeléket is, amivel ismét habosítjuk.
Könnyû közepes lágy krémnek kell hogy legyen.
A kakaós tésztánkat három egyenlõ részre osztjuk.
 Folpackból kb egy A 4 lapméretet vágunk le és beszórjuk kókusszal, majd ezen kinyújtjuk a tésztát a fólia méretére.
Egy méretnek megfelelõ magasabb tepsit, kerámia tálat kibélelünk fóliával , beszórjuk kókusszal és erre ráborítjuk a kinyújtott lapunkat.
A krémet ketté osszuk és a felét egyenletesen el kenjük rajta.
Hasonló módon kinyújtjuk a második lapunkat is és a krémre borítjuk.
Ismét megkenjük a maradék krémmel és végül kinyújtjuk az utolsó lapot is amivel befedjük a sütinket.
Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és hûtõbe rakjuk kb 1-2 órára dermedni.
Szeleteléskor a fólia segítségével kivesszük a tepsibõl és tetszés szerint felszeleteljük.

Jó nassolást kívánok hozzá !







Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/06/kokuszo...

sponsored links

Keres?s