Kókuszos süti
sponsored links
Néhány napja találtam rá erre a süteményre, azonnal megtetszett. A kétszínû piskóta jellegû tészta között a hófehér fõzött kókuszkrém annyira csábító - nagyon mutatós és kívánatos süti. Mindemellett az is vonzó, hogy egyszerû elkészíteni, nem igényel túl sok idõt.
A vasárnapi vendégek fogadására sütöttem - nagy sikerrel, ezért merem Nektek is bátran ajánlani.
Hozzávalók a tésztához: 20x25 cm-es tepsihez
- 4 tojás
- 13 evõkanál kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 evõkanál sima liszt
- 1 csomag sütõpor
- 2 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evõkanál tej
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evõkanál cukor
- 3 evõkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evõkanál olaj
De lehet rátenni csokimázat is, ha van jól bevált máz receptetek.
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütõporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evõkanál kakaóport és az 1 evõkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen). Nálam 5 perc sütés volt, de ez sütõtõl függõen eltérhet.
2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besûrítjük - közepesen sûrû legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütõbõl, rákenjük a fõzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütõbe. 180 fok légkeveréses (hagyományos sütõben is lehet). Nálam kb. 15 percig sült így, de ez csak tájékoztató jellegû - ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
4. A csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd rásimítjuk a kihûlt tésztára.
5. Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Mindennapi ötletelõ