Kókuszos szelet
sponsored links
Édesanyám sütötte, õt illeti a dicséret :) Nagyon, de nagyon finom :)
Hozzávalók (22* 32 cm - es tepsihez): a tésztához: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 8 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál sütõpor, kevés reszelt citromhéj, A krémhez: 6 tojássárgája, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 2 tasak vanília ízû pudingpor, 25 dkg vaj. A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassanként a cukrot és a citromhéjat is hozzáadjuk. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütõporral, óvatosan a habba forgatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, tûpróbával ellenõrizzük.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a felforralt tejhez öntjük, folyamatosan kevergetve pár perc alatt sûrûre fõzzük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a teljesen kihûlt pudinggal. A krémet a már kihûlt tésztára simítjuk. A tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel.