Kókuszos-rizskehely
sponsored links
Szeretjük a tejberizst , reggelire, ebédre, vacsira!
Most egy kicsit különlegesebben készült, a férjem kókuszrajongó, ezért jó krémes, és kókuszos lett.
Meggyzselét kreáltam rá, az ünnepre való tekintettel.
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 0,5 l víz
- 0,5 l tej
- 1 tk rumaroma
- 1ek Flóra margarin ( vaj is lehet, csak én most ilyent használok)
- 1 ek méz
- 5 dkg kókuszreszelék
- só
Elkészítése:
A rizst megmostam, majd feltettem fõni tej és víz keverékébe egy csipetnyi sóval.
Állandó keverés mellett puhára fõztem, majd ízesítettem kókuszreszelékkel, vanília aromával.
Krémesre szerettem volna, ezért tettem bele margarint, és jól kikevertem fakanállal.
Kelyhekbe kanalaztam, megszórtam kókusszal, majd a "nap"-ra való tekintettel meggyes zselészivvel,
és banános csokival ,( nekem Kiwivel ) díszítettem.