Kókuszos piskótatekercs
sponsored links
Édességes napokat élünk, három Férfit születésnapját ünnepeljük a napokban.
Így több süteményt, és tortát készítek a Családi összejövetelekre.
Kicsit több kényeztetés, kicsit több csillogás, kicsit több csokoládé, hisz megérdemlik...
Mondjuk a következõ piskótatekercsben egy gramm csokoládé nincs, de ünnepinek ünnepi.
Könnyû habos krém, cseppet sem édes, kellemesen kókuszos íz, elegáns megjelenés.
Kókuszos piskótatekercs
Hozzávalók
tészta
3 db tojás
90 g cukor
30 g kókuszreszelék
60 g finomliszt
krém
250 ml habtejszín (nagyon hideg!)
50 g cukor
200 g sûrû kókuszkrém
60 g + 10 g kókuszreszelék
- Bekapcsoltam a sütõt 175 fokra (légkeverés) és elõkészítettem egy tepsit,
amire sütõpapírt borítottam.
- Felütöttem a tiszta tojásokat, hozzáadtam a 90 g cukrot és fehéredésig kevertem.
(Minél jobban kidolgozzuk, annál lazább lesz a piskótánk.)
- Fakanállal hozzáforgattam a kókuszreszeléket és a lisztet.
- A tepsi nagyságában szétsimítottam a piskótatésztát.
- A forró elõmelegített sütõben 10 perc körül sült meg.
(Minden sütõ más, legyünk résen, nem kell neki nagy idõ.)
- A sütõbõl kivéve, azon nyomban forrón (kesztyûs kézzel!) a sütõpapírral együtt
feltekertem a piskótát, majd ki, majd újra fel, szorosan.
- Papírostól a tekercset, még egy vászonkendõbe csavartam és így hagytam kihûlni.
(A papírba és vászonba tekert forró piskóta, a gõztõl, magától elvált a papírtól.)
Közben elkészítettem a krémet:
- A hideg tejszínt habbá vertem, leírás szerint hozzáadtam a habfixálót.
- Hozzáadtam a cukrot és a kókuszkrémet és a 60 g kókuszreszeléket.
- Simára kevertem, vigyázva, hogy ne tegyem tönkre a habot.
- A kihûlt piskótát papírostól szétterítettem, lehúztam róla a papírt, de a papíron hagytam.
- Megkentem a krémmel, a összes 3/4-ét kentem bele.
- A papír segítségével vissza feltekertem.
- A tálalótálra helyeztem, majd a külsejét is bekentem a maradék krémmel.
- A 10 g kókuszreszeléket lazán rászórtam.
- Hûtõbe tettem tálalásig.