Kókuszos-mákos szelet
sponsored links
Isteni sütemény, szinte büntetlenül. :) A sütemény nem nevezhetõ paleónak a felhasznált pudingpor miatt, de mindenképpen glutén- és tejmentes. Megmondom õszintén, ez a növényi tejszín nagyon nem smakkol nekem, furcsa nagyon az íze; a múltkor azért vettem 1 liternyit, mert egy kolléganõmnek készítettem vegán süteményt egy ovis alkalomhoz, és ahhoz kellett. A maradékot pedig felhasználtam ennél a sütinél. Igaz, a tojásos krémmel elvegyítve már irtó finom lett a végeredmény, úgyhogy ez a sütemény nagyon hamar elfogyott nálunk. Szerintem húsvétra biztos fog egy ilyen süti készülni.
Kókuszos-mákos szelet
Hozzávalók a laphoz: 7 tojásfehérje, 7 evõkanál xilit (nyírfacukor), 7+1-2 evõkanál darálatlan mák, 10 dkg kókuszreszelék, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 teáskanál citromlé, 1 csipet só;
a krémhez: 7 tojássárgája, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl növényi tej (pl. rizstej), 3 dl édesített növényi tejszín.
Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval meg a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütõport, és lazán beleforgatjuk a kókuszt meg a 7 evõkanál mákot. Sütõpapírral bélelt kb. 35*25 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütõben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni. A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a pudingporral meg a rizstejjel, és sûrû péppé fõzzük. Miután kihûlt, lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert növényi tejszínnel, és a mákos-kókuszos piskóta tetejére kenjük. Megszórjuk 1-2 evõkanál mákkal, majd hidegben hagyjuk összeérni néhány órát.