Kókuszos-mazsolás zabkása
sponsored links
Megmondom õszintén néha kívánom az ilyen jellegû ételeket reggelire. Így a húsvéti sonka-tojás dömping után meg pláne.
Nem paleó, de glutén, és tejmentes.
Ebbõl az adagból két reggelire is jól laktunk belõle a lányommal.
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely,
1,5 csésze víz,
1/2 csésze cocomas,(kókusztejszín)
1 marék mazsola,
1 marék kókuszchips,
2 ek. eritrit,
1 kocka cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
A zabpelyhet a vízzel, a cocomassal és az édesítõvel feltesszük fõni. Kb. 10 perc alatt besûrûsödik. Elzárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a mazsolát és a kókuszt, majd még melegen ráreszeljük a csokoládét.
Tipp: Ha nagyobb adagot készítünk, mint ami elfogy másnapig, vagy estig nyugodtan tároljuk hûtõben, majd rövid idõ alatt langyosítsuk meg mikróban, vagy tûzhelyen ízlés szerint.