Kókuszos mandulás granola
sponsored links
Hónapok óta szinte majdnem minden reggel zab- vagy rizspehely kását eszünk reggelire. Elõször is a zab tejserkentõ, tehát jól jött, amikor az anyatej serkentése volt a cél. Télen jól jön a melegítõ hatása is, rengeteg mindennel fel lehet dobni (friss és szárított gyümölcsök, magok), meg finom, szóval mi nem untuk még meg. Sõt, Ádi sem, aki többnyire kását reggelizik úgy, ahogy mi.
Aztán eszembe jutott a granola… hogy már milyen régen ettünk és megkívántam. Talán váltani kellene a kását valami ropogósra – gondoltam. Eddig kétfélét készítettem, egyszer sütõtököset, egyszer pedig cukormenteset. Most az itthon talált alapanyagokból dobtam össze egy változatot és azt kell mondanom, ez lett a legfinomabb. Annyira finom, hogy most is, amikor ezt a bejegyzést írom, granolát ropogtatok és majszolom hozzá a 70%-os étcsoki kockámat. Mennyei éjszakai desszert! Ha így folytatom, hamarabb ...