Kókuszos kuglóf

2017-03-12

sponsored links









No kérem... Hát ez a kuglóf második nekifutásra sikeredett ilyenre, mert hogy elõször alaposan elszámoltam a tölteléket. :D Ami nem lett volna baj, ha nem akarom mindenáron az összeset beletuszkolni a formába. Utóbb eszembe jutott, hogy hát akár meg is ehettük volna külön. Sebaj! Kuglófnak kuglóf lett, de szépnek semmiképp sem mondható, mert a töltelék mindenhol utat tört magának, ahol csak tudott és nem kis bûvészmutatvány volt egyben kivarázsolni a sütit a formából, mert igencsak beleragadt. :D A fõpróbát mégis sikeresnek nyilvánítottam, mert ízre pont ilyet szerettem volna. Nem kellett más, csak egy kis számolgatás és némi hatásszünet az újabb kókuszos süti elõtt. :D Jelentem a töltelék még így is kikandikált itt-ott a tésztából, de ennyi még belefér . ...azaz hogy nem, de ennél kevesebbel már nem akartam kipróbálni, mert ennyi kell. :) ...és most egy ideig nem lesz kókuszos édesség. :D









Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg sima liszt
4 ek. olaj
8 dkg cukor
3 dkg kókuszreszelék
3 tojássárgája
2,5 dl tej
2 dkg élesztõ
csipet só

A töltelékhez:
2 dl + 2-3 ek. tej
7 dkg kókuszreszelék
1/2 kk. õrölt vanília
5 dkg cukor
1 tk. étkezési keményítõ


  1. A töltelékhez kis lábasban felfõzzük a tejben a kókuszreszeléket a cukorral és vaníliával. Kis csészében kikeverjük az étkezési keményítõt egy kevés tejjel, majd besûrítjük vele a kókuszkrémet. Levesszük a tûzrõl és hûlni hagyjuk.
  2. A tésztához az élesztõt egy teáskanál cukorral ~1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A többi cukrot a vajjal és a tojássárgájával jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt és a megmaradt tejet. Elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és fakanállal -vagy géppel- simára dolgozzuk a tésztát.
  3. Zsírozott, lisztezett formába öntjük a tészta felét. Elegyengetjük, majd körben rákanalazzuk a tölteléket úgy, hogy az lehetõleg ne érjen a formához. A tészta másik felével beborítjuk, majd letakarva, huzatmentes helyen ~50 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 190°C-ra elõmelegített sütõben ~35-40 perc alatt -tûpróba- aranybarnára sütjük. Néhány perc pihentetés után a formából óvatosan kivéve, rácsra téve kihûtjük. Porcukorral hintve tálaljuk.














A receptet a Kifõztük februári számában is megtaláljátok. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s