Kókuszos karamellás sütemény
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg barna cukor, 2 tojás, 23 dkg vaj, 38 dkg liszt, 5 evõkanál kakaó, 4 evõkanál víz, 1 evõkanál vanília kivonat, 10 dkg karamella, 40 dkg sürített tej, 10 dkg kókusz reszelék, 10 dkg csokoládé, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só.
Elkészítése: Mikrohullámú sütõben vagy vízgõz felett 1 perc alatt felolvasztjuk a vajat, azután további 1 percíg hagyjuk állni. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a vizet és a vanília kivonatot és jól kidolgozzuk. Most a tésztához keverjük a liszt-só-szódabikarbóna-kakaó keveréket, aztán a darabokra tört vagy vágott karamellát. Ebbõl a masszából félretszünk 1 bögrényit, a megmaradt tésztát sütõpapírral ellátott tepsibe nyomkodjuk, rácsorgatjuk a sûrített tej és ...