Kókuszos jégcsoki

2014-07-16

sponsored links

Ez az édesség inkább hideg csokoládé, mint krémes jégkrém, de az biztos, hogy nagyon finom. Kalóriabomba :-) Ketogénezõknek ideális édesség és mindazoknak, akik hízni akarnak :-)

Hozzávalók:kókuszosjégkrémcsoki0

  • ChufaMix tejkészítõvel készült kókusztej maradék szárazanyaga – kb. 20-25 dkg
  • 2 dl kókusz olaj
  • 1 doboz Cocomas kókusz tejszín
  • 10 dkg mazsola
  • Citrom aroma, vagy bio citromhéj
  • 1 dl fekete kávé (lehet koffeinmentes is!)
  • Esetleg további víz, ha a massza állaga megkívánja
  • 1 evõkanállal Xukor0 4xStevia, vagy eritrit 2 evõkanállal – édesítéshez, mert hûtés után az édes íz kevésbé érzõdik
  • 100%-os kakaóvaj – meleg vízben felolvasztva – felhasználandó 1 dl
  • 4 evõkanál kakaó
  • Kókuszcukor – kompromisszum, és ezért esetleges!

Elkészítés:

  • A feladat a folyamatos turmixolás – a fenti hozzávalók adagolásával, tehát
    • A kókuszreszeléket öntsd a turmixgépbe
    • Öntsd hozzá a mazsolaszemeket
    • Az édesítõt
    • A kávét
    • A citrom aromát, vagy citromhéjat
    • A kókuszzsírt
    • Kezd el turmixolni, és opcionálisan önts a masszához kevés vizet is, amennyiben nehezen állna össze; A turmixolással idõszakosan meg kell állni, kézi keveréssel rá kell segíteni!
    • Legvégül 2 evõkanál kakaót is keverj el az alapanyagoddal
    • Olvassz fel 1 dl kakaóvajat és keverd el 1 evõkanál kakaóval – ebbõl lesz a csokimáz – Légy türelmes, hogy kicsit megdermedjen! (Szerintem én nem voltam eléggé az.)
    • A csokimáz anyagát öntsd fagyi formákba, majd kanalazd a formákba a kókuszos-csokis masszát, egyengesd el, és ismét önts csokimázt a jégkrémre
    • Tedd mélyhûtõbe, és kb. 2 óra múlva már fogyasztható
    • Miután a mázt elrontottam, ezért a dizájn kedvéért beszórtam kókuszvirág cukorral, mely az egyetlen egy nem paleos kompromisszum

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23281

sponsored links

Keres?s