Kókuszos jégcsoki
sponsored links
Ez az édesség inkább hideg csokoládé, mint krémes jégkrém, de az biztos, hogy nagyon finom. Kalóriabomba Ketogénezõknek ideális édesség és mindazoknak, akik hízni akarnak
- ChufaMix tejkészítõvel készült kókusztej maradék szárazanyaga – kb. 20-25 dkg
- 2 dl kókusz olaj
- 1 doboz Cocomas kókusz tejszín
- 10 dkg mazsola
- Citrom aroma, vagy bio citromhéj
- 1 dl fekete kávé (lehet koffeinmentes is!)
- Esetleg további víz, ha a massza állaga megkívánja
- 1 evõkanállal Xukor0 4xStevia, vagy eritrit 2 evõkanállal – édesítéshez, mert hûtés után az édes íz kevésbé érzõdik
- 100%-os kakaóvaj – meleg vízben felolvasztva – felhasználandó 1 dl
- 4 evõkanál kakaó
- Kókuszcukor – kompromisszum, és ezért esetleges!
Elkészítés:
- A feladat a folyamatos turmixolás – a fenti hozzávalók adagolásával, tehát
- A kókuszreszeléket öntsd a turmixgépbe
- Öntsd hozzá a mazsolaszemeket
- Az édesítõt
- A kávét
- A citrom aromát, vagy citromhéjat
- A kókuszzsírt
- Kezd el turmixolni, és opcionálisan önts a masszához kevés vizet is, amennyiben nehezen állna össze; A turmixolással idõszakosan meg kell állni, kézi keveréssel rá kell segíteni!
- Legvégül 2 evõkanál kakaót is keverj el az alapanyagoddal
- Olvassz fel 1 dl kakaóvajat és keverd el 1 evõkanál kakaóval – ebbõl lesz a csokimáz – Légy türelmes, hogy kicsit megdermedjen! (Szerintem én nem voltam eléggé az.)
- A csokimáz anyagát öntsd fagyi formákba, majd kanalazd a formákba a kókuszos-csokis masszát, egyengesd el, és ismét önts csokimázt a jégkrémre
- Tedd mélyhûtõbe, és kb. 2 óra múlva már fogyasztható
- Miután a mázt elrontottam, ezért a dizájn kedvéért beszórtam kókuszvirág cukorral, mely az egyetlen egy nem paleos kompromisszum