Kókuszos-gránátalmás panna cotta.

2014-03-23

sponsored links




A napokban vásároltam néhány szem gránátalmát, így aztán vasárnap délutáni desszertnek panna cotta készült. Szeretem az ilyen egyszerû pohárkrémeket, mert nincs vele sok macera, és nagyon finom tudd lenni. A édes-tejszínes-kókuszos réteg és a kissé savanykás gránátalmás rész nagyon jól illenek egymáshoz. Tálalás elõtt még megszórtam némi kókuszchipssel, csakis az íze kedvért. Ízlés szerint kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, de anélkül is kínálhatjuk.







 Kókuszos rész hozzávalói 6-8 pohárhoz:

10 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
2 tk zselatin (por)



A tejet, a tejszínt öntsük egy serpenyõbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve fõzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tûzrõl. (közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat)

A tûzrõl levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverõvel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. 

Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hûlni. Végül tegyük be a hûtõbe, hogy teljesen megdermedjen.  







Gránátalmás rész hozzávalói:

1 db gránátalma
1 ek porcukor
1/2 citrom leve
2 dl víz
20 g zselatin (por)
4-5 csepp piros ételfesték



A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.

A vizet tegyük fel forrni a porcukorral, és a citromlével. Amikor elkezd forrni vegyük le a tûzrõl, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket. 

Ezután keverjük hozzá a gránátalma magokat, majd hûtsük ki teljesen. (azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen)

A hûtõbõl vegyük ki a poharakat, majd a teljesen  megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hûtõbe, hogy szintén teljesen megdermedjen. 

Közvetlenül tálalás elõtt vegyük ki a panna cottát a hûtõbõl, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipssel, vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/03/k...

sponsored links

Keres?s