Kókuszos gofri
sponsored links
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tk. vanília aroma
3 db tojás
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg puha margarin
1,5 dl langyos tej
1 tk sütõpor
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzá mérjük a puha margarint, a cukrot, és alaposan kikeverjük egy fakanállal. Mehet hozzá a kókuszreszelék, a vanília aroma, majd a sütõpor és a liszt. Ezekkel is eldolgozzuk, majd hagyjuk a masszát egy negyedórát pihenni. Aztán bedugjuk a gofrisütõt, és a kellõ hõfokra melegítjük. Ez készülék függõ, én négyes fokozatra szoktam állítani, akkor szép aranybarna gofrik sülnek benne. Ha már az ellenõrzõ lámpa zöldre villan, lehet belekanalazni az elsõ adag masszát. Három evõkanál tészta kell ahhoz, hogy ez a szívalakú sütõlap szépen megteljen. Lezárjuk a tetejét, és bõ két percig nem nyúlunk a készülékhez. Akkor már felnyithatjuk, s ha a színe megfelel az elvárásainknak, akkor egy palacsintázó lapáttal óvatosan nyúljunk alá, és emeljük ki a készre sült gofrintkat. Így süssük ki az egész kókuszos masszát. Egyben is kínálható, de szerintem szebb, ha öt szivecske kerül a tányérra, mintha egy nagy tészta telíti be.
A gofri egy mentõötlet volt ma nálam. Kicsit megeröltettem a bal kezemet, és így a gulyásleves párjául valami másféle tésztát kellett választanom a beígért palacsinta helyett. Szerintem nem döntöttem rosszul. Könnyû szerkezetû, finom lett ez a kókuszos változat, aminek eredeti verzióját a gofrisütõm füzete tartalmazta.
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tk. vanília aroma
3 db tojás
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg puha margarin
1,5 dl langyos tej
1 tk sütõpor
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzá mérjük a puha margarint, a cukrot, és alaposan kikeverjük egy fakanállal. Mehet hozzá a kókuszreszelék, a vanília aroma, majd a sütõpor és a liszt. Ezekkel is eldolgozzuk, majd hagyjuk a masszát egy negyedórát pihenni. Aztán bedugjuk a gofrisütõt, és a kellõ hõfokra melegítjük. Ez készülék függõ, én négyes fokozatra szoktam állítani, akkor szép aranybarna gofrik sülnek benne. Ha már az ellenõrzõ lámpa zöldre villan, lehet belekanalazni az elsõ adag masszát. Három evõkanál tészta kell ahhoz, hogy ez a szívalakú sütõlap szépen megteljen. Lezárjuk a tetejét, és bõ két percig nem nyúlunk a készülékhez. Akkor már felnyithatjuk, s ha a színe megfelel az elvárásainknak, akkor egy palacsintázó lapáttal óvatosan nyúljunk alá, és emeljük ki a készre sült gofrintkat. Így süssük ki az egész kókuszos masszát. Egyben is kínálható, de szerintem szebb, ha öt szivecske kerül a tányérra, mintha egy nagy tészta telíti be.
A gofri egy mentõötlet volt ma nálam. Kicsit megeröltettem a bal kezemet, és így a gulyásleves párjául valami másféle tésztát kellett választanom a beígért palacsinta helyett. Szerintem nem döntöttem rosszul. Könnyû szerkezetû, finom lett ez a kókuszos változat, aminek eredeti verzióját a gofrisütõm füzete tartalmazta.