Kókuszos-epres torta

2014-04-09

sponsored links



 Hozzávalók :
a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evõkanál cukor, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál kókuszreszelék, 1/2 tasak sütõpor
a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 50 dkg eper
a díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 evõkanál cukor, 5-6 szem eper, 2-3 evõkanál  kókuszreszelék, citromfû

Elkészítése:
A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütõporral összevegyített lisztet meg a kókuszreszeléket és összekavarjuk. 26 cm-es, sütõpapírral bélelt tortaformába simítjuk és elõmelegített sütõben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral meg a pudingporral és felöntjük a tejjel, majd sûrûsödésig fõzzük. Közvetlenül a tetejére fóliát teszünk és hagyjuk magától kihûlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük(nem forraljuk), a tejszínt felverjük, az epret pedig megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk. A kihûlt pudingos tojáskrémbe belekavarjuk elõbb a zselatint majd a tejszínhabot és végül beleforgatjuk az epret. Egy félgömb alakú tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a krémet és befedjük a piskótával. 4-5 órára hûtõbe tesszük dermedni.

A tortát tálcára borítjuk, bevonjuk a felvert tejszínnel és megszórjuk a kókuszreszelékkel. A torta pereménél körbe tejszínhabbal, a tetejét pedig eperrel és citromfû levéllel díszítjük, majd megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.





Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/04/ko...

sponsored links

Keres?s