Kókuszos eperleves
sponsored links
Ismét egy gyors és finom gyümölcsös étel, de akár desszertnek is megállná a helyét. Ebben az idõszakban próbálom minél jobban kihasználni a gyümölcsök szezonalitását, feltankolni minél jobban, amíg van finom nyári gyümölcs.
Ez a leves nagyon egyszerûen készül, kevés hozzávalóból egy igazán remek fogás, ráadásul egészséges, könnyû étel. A gyerekek nagy kedvence az eperleves, ezúttal kókusztejjel készítettem, mert imádom a kókusztejet!! :)
Hozzávalók:
- 60 dkg eper (tisztán mérve)
- 400 ml kókusztej
- 10-12 dkg nyírfacukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, amjd a szemeket félbevágva, egy edényben a cukorral összeforraljuk.
- Amikor felforrt, levesszük a tûzrõl, és hagyjuk lamgyosra hûlni.
- Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, meg a vaníliát, és az egészet összeturmixoljuk.
- Száraz serpenyõben volágosbarnára pirítjuk a kókuszreszeléket, majd a levesre szórva tálaljuk.