Kókuszos, cukormázas keksz
sponsored links
Egy kis finomság akár karácsonyra :)
Hozzávalók ( kb 20 kekszhez): 10 dkg puha vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg barna cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 2 tojás, pici só. A diszítéshez: kb 20 dkg porcukor, forró víz, különbözõ színû ételfestékek.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, nyújtható masszává gyúrjuk, fél órát a hûtõben pihentetjük. Ezután lisztes felületen kinyújtjuk, sütikiszúróval kiszaggatjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokra elõmelegített sütõben rózsaszínre sütjük, hagyjuk kihûlni.
A porcukrot elkeverjük annyi forró vízzel (2 ? 3 evõkanál), hogy kenhetõ, fényes masszát kapjunk, elosszuk három felé, mindenik adagot más színûre színezzük, egy teáskanál segítségével bekenjük a kekszeket vele, hagyjuk megkötni.