Kókuszos császármorzsa
sponsored links
2010. július 27.
Hozzávalók:
- 10-15 dkg kókuszliszt, vagy 20 dkg kókuszreszelékkel is készíthetõ!
- 4 db egész tojás; amennyiben kókuszlisztet használsz, akkor a liszt nedvszívó tulajdonsága miatt használj még valamennyi magtejet, vagy további tojást
- Paleolit vaníliaxukor ízlés szerint –
- Paleolit édesség (stevia por, xukor, xilit …)
- Ghee (elhagyható), helyette a teflonsütõ aljára kevés zsiradék
- Gyümölcsvelõ-gyümölcshús (külön recept szerint)
- Kókuszchips (elhagyható) xukorral keverve
Elkészítés:
- A kókuszlisztet, vagy kókusz reszeléket keverd el 4 db egész tojással (adott esetben több tojással és magtejjel)
- Keverj hozzá ízlés szerinti mennyiségben vaníliás xukrot
- Egy lapos nagy átmérõjû lábasba vagy teflonsütõbe tegyél 2 nagykanál gheet (elhagyható), helyette kevés zsiradékot használhatsz, melyet forrósíts fel
- A forró ghee-be öntsd bele az ízesített kókuszlisztet, és keverd addig, ameddig egy kicsit a láng megkapja – Óvatosan csináld, mert könnyen odaég!!!
- Tálaláskor tegyél a kókusz császármorzsára lekvárt
- Szórj a tetejére xukorral elkevert kókuszchipset, hogy a fogad között érezd, hogy milyen jó ropogós
AIP-os elkészítés – 2017. december 31.
- 10-15 dkg kókuszliszt, vagy 20 dkg kókuszreszelékkel is készíthetõ úgy, hogy a szárazanyagot legalább 2 ek. kókuszzsírral összekeverve megpirítjuk.
- Amennyiben szaftosan szeretnéd fogyasztani, akkor ízlés szerint önts hozzá kókusztejszínt.
- Fûszerezd glicinnel, vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel a keveréket.
- Kínálhatod banán karikákkal vagy valamilyen bogyós gyümölccsel, …, a lényeg az, hogy a napi édességfogyasztásod ne haladja meg a 20 gr-ot!!!
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!