Kókuszos csokoládépuding (nyers)
sponsored links
Olyankor készítem ezt a krémet, amikor édességre vágyom, de olyant szeretnék enni, ami nem káros az egészségre. Egyszerûen csak kanalazok belõle, vagy diétás palacsintát sütök, és ez lesz bele a csokikrém. Sütemények, kekszek töltelékeként is érdemes kipróbálni, nemcsak magában, mert nagyon finom, és tápláló.
Igazán finom, krémes kókuszpudinggal lesz, de sima tejjel is el lehet készíteni.
Hozzávalók 4-6 személy részére:
- 4 dl (kókusz)tej
- 5 evõkanál chia mag
- 4 evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evõkanál juharszirup (vagy méz)
- 3 evõkanál kókuszreszelék
- a tálaláshoz: néhány szem mandula, kókuszreszelék
Elkészítése:
- A hozzávalókat egy turmixgépbe öntjük, és addig turmixoljuk, amíg egy sûrû, krémes állagú pudingot nyerünk (kb fél perc). Ha szükséges, édesíthetjük még természetes édesítõszerrel (pl méz, nyírfacukor, eritrtit).
- Az igy kapott nyers pudingot desszertes tálikókba adagoljuk, és mindenik tetejét megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, illetve apróra vagdalt mandulával.
Megj: A chia a mentafélék családjához tartozó növény, melynek a legértékesebb része a magja.
Rendkívül gazdag omega 3 zsírsavakban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Sokféle módon felhasználhatjuk, változatosabbá és egészségesebbé téve így a táplálkozásunkat.