Kókuszos-csokis zabpelyhes keksz
sponsored links
Ülsz a meleg, még fûtött szobában. Az asztalon a jácint kezdi kibontogatni apró virágait...az illata is lassan elér hozzád. Kint már tavasz van, végre nem fázol...de borzongsz, mert az esõ megeredt. Ennél valamit könnyût, valami édeset...de belevágni valamibe...még nincs kedved, mert a jóhoz idõ kell. Aztán eszedbe jut valami...egy keksz, ami olyan gyors és olyan egyszerû, hogy csak felállsz a fotelbõl és pillanatok alatt összedobod.
Hozzávalók: 1 pohár liszt (kb. 2,5 dl), 1 pohár zabpehely, 3/4 pohár kókuszreszelék, 3/4 pohár barnacukor, 1,5 kk szódabikarbóna, 13 dkg vaj, 1 ek méz esetleg juharszirup, kb. 2-3 ek langyos víz, étcsoki apró kockára vágva.
A száraz hozzávalókkal kezdjük, egy tálban elkeverve (csoki is mehet bele) majd a mézet és a vajat megmelegítve az egészet összekeverjük. Szükségünk lesz még kevés vízre, hogy az állaga összeálljon.
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Sütõpapírra kis kanállal halmokat teszünk, amit villával kicsit meglapogatunk. Csak néhány percig sütjük, amíg színt kap, de ilyenkor még puha a tészta, ne ijedjünk meg, ha kicsit túl sül...mint most nálam. Ugyanolyan finom, ropogós, kókuszos itt-ott csoki darabkákkal.
Hozzávalók: 1 pohár liszt (kb. 2,5 dl), 1 pohár zabpehely, 3/4 pohár kókuszreszelék, 3/4 pohár barnacukor, 1,5 kk szódabikarbóna, 13 dkg vaj, 1 ek méz esetleg juharszirup, kb. 2-3 ek langyos víz, étcsoki apró kockára vágva.
A száraz hozzávalókkal kezdjük, egy tálban elkeverve (csoki is mehet bele) majd a mézet és a vajat megmelegítve az egészet összekeverjük. Szükségünk lesz még kevés vízre, hogy az állaga összeálljon.
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Sütõpapírra kis kanállal halmokat teszünk, amit villával kicsit meglapogatunk. Csak néhány percig sütjük, amíg színt kap, de ilyenkor még puha a tészta, ne ijedjünk meg, ha kicsit túl sül...mint most nálam. Ugyanolyan finom, ropogós, kókuszos itt-ott csoki darabkákkal.