Kókuszos-csokis zabkekszek
sponsored links
Most elbúcsúzok egy kis idõre, ugyanis nyaralni indul a család. :)
Jövõ hétvégén jövünk haza, tehát addig nem jövök újabb bejegyzéssel, de nem hagytam itt senkit édesség nélkül, ami tökéletes lehet egy hosszabb útra elcsomagolva. Én is így tettem most. Csak nem bírtam ki, hogy ne süssek valamit, üres kézzel egyszerûen nem lehet elindulni.
Amíg oda leszek, addig is követni fogom a bejegyzéseket hála egy fantasztikus találmánynak, az okos telefonnak. Biztosan nem maradok le semmirõl és, ha megtetszik valamilyen szuper recept, akkor ugyanúgy lementhetem a könyvjelzõim közé.
Vigyázat éttermek jövök!!! Ma már kritikusabb szemmel nézek minden éttermet és cukrászdát, most sem lesz máshogy. Az, hogy merre fogok járni legyen titok. Annyit elárulok nem megyek messzire, de majd hozok sok-sok képet és egy bejegyzést arról, hogy milyenre is sikerült a mi kis nyaralásunk. Délután indulunk, úgyhogy nagy bõrönddel várjuk nõvéreméket, akik bízom benne hagytak jó nagy helyet, mert az idõjárás kiszámíthatatlansága miatt elég vegyesen kellett pakoljak.
Cserébe meglepem õket ezzel a finom csokis-kókuszos egészséges zabkeksszel.
Kókuszos-csokis zabkekszek
Hozzávalók (30 db):
100 g szoba hõmérsékletû vaj
50 g nyírfacukor
50 g sötét nádcukor
1 tojás
1 tk. vanília kivonat
100 g zab liszt
125 g zabpehely
60 g kókusz reszelék
1 tk. sütõpor
100 g 60%-os süthetõ csokoládé pasztillák
Elkészítés:
Keverjük ki a vajat a tojással, a cukrokkal és a vanília kivonttal. A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókusz reszeléket és a sütõport. Öntsük a kihabosított vajas keverékhez, majd keverjük jól össze. A végén forgasuk bele a csokoládé pasztillákat. Tegyük hûtõbe legalább egy fél órára, majd sütõpapíron nyújtsuk ki úgy, hogy egy kicsit meghintjük liszttel a tetejét. 4 cm átmérõjû pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, ami kimarad gyúrjuk össze, tegyük hûtõbe és ismételjük meg.
Egy sütõpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk.
Elõmelegített 170°C-os sütõbe süssük 10-12 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihûlni.
Jövõ hétvégén jövünk haza, tehát addig nem jövök újabb bejegyzéssel, de nem hagytam itt senkit édesség nélkül, ami tökéletes lehet egy hosszabb útra elcsomagolva. Én is így tettem most. Csak nem bírtam ki, hogy ne süssek valamit, üres kézzel egyszerûen nem lehet elindulni.
Amíg oda leszek, addig is követni fogom a bejegyzéseket hála egy fantasztikus találmánynak, az okos telefonnak. Biztosan nem maradok le semmirõl és, ha megtetszik valamilyen szuper recept, akkor ugyanúgy lementhetem a könyvjelzõim közé.
Vigyázat éttermek jövök!!! Ma már kritikusabb szemmel nézek minden éttermet és cukrászdát, most sem lesz máshogy. Az, hogy merre fogok járni legyen titok. Annyit elárulok nem megyek messzire, de majd hozok sok-sok képet és egy bejegyzést arról, hogy milyenre is sikerült a mi kis nyaralásunk. Délután indulunk, úgyhogy nagy bõrönddel várjuk nõvéreméket, akik bízom benne hagytak jó nagy helyet, mert az idõjárás kiszámíthatatlansága miatt elég vegyesen kellett pakoljak.
Cserébe meglepem õket ezzel a finom csokis-kókuszos egészséges zabkeksszel.
Hozzávalók (30 db):
100 g szoba hõmérsékletû vaj
50 g nyírfacukor
50 g sötét nádcukor
1 tojás
1 tk. vanília kivonat
100 g zab liszt
125 g zabpehely
60 g kókusz reszelék
1 tk. sütõpor
100 g 60%-os süthetõ csokoládé pasztillák
Elkészítés:
Keverjük ki a vajat a tojással, a cukrokkal és a vanília kivonttal. A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókusz reszeléket és a sütõport. Öntsük a kihabosított vajas keverékhez, majd keverjük jól össze. A végén forgasuk bele a csokoládé pasztillákat. Tegyük hûtõbe legalább egy fél órára, majd sütõpapíron nyújtsuk ki úgy, hogy egy kicsit meghintjük liszttel a tetejét. 4 cm átmérõjû pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, ami kimarad gyúrjuk össze, tegyük hûtõbe és ismételjük meg.
Egy sütõpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk.
Elõmelegített 170°C-os sütõbe süssük 10-12 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihûlni.