Kókuszos-csokis, erdei gyümölcsös nyers torta (tej-, tojás-, és cukormentes)
sponsored links
Júniusban ünnepeltük Anyukám (63.:) születésnapját, és ahogy az már megszokott, én készítem ilyenkor a tortát neki.:) Az elmúlt években pedig, amióta már 70-90%-ban nyers ételeket fogyaszt, a torta nyers változatban készül.
Idén a Facebookon találtam rá egy rendkívül mutatós tortára, amit egy costa ricai vegán séf, Eric Rivkin élõ ételes szakácskönyvében találtam. Egy dél-amerikai szerzõrõl lévén szó, a hozzávalók egy része is a földrajzi sajátosságokat tükrözi, így kicsit kénytelen voltam variálni a recepten.
A friss kókuszdió helyett például többnyire szárított kókuszreszeléket használtam, és ettõl az állaga kicsit darabosabb lett. Nem volt itthon útifûmaghéj, ezért nem sikerült elég szilárd állagúvá varázsolni a krémet, így viszonylag folyós maradt. Emiatt maradt rajta a tortaforma pereme is a fotózásnál, mert inkább kanalaztuk, mint szeleteltük.:) Az íze összhatásában viszont isteni, nagy sikert aratott családon kívül és belül, ezért mindenképpen felteszem ide a blogra! A krémjét akár kanalas-poharas édességként is lehet fogyasztani!
És amilyen bonyolultnak tûnik a hosszú leírás alapján a recept, higgyétek el, nem az, nagyon egyszerû!:) De tényleg!:)
Az egyes rétegek édességét én mindig kóstolással ellenõriztem, és amikor úgy ítéltem meg, hogy nem elég édes, akkor agave sziruppal utánaédesítettem.
Az eredeti torta így nézett volna ki, de mivel már idõhiányban voltam a végére, ezért okos módon elfelejtettem az epreket a szélére beletenni...:/ Mondjuk úgyis folyós lett a végeredmény, így végül nem is volt jelentõsége...:D
És ha további nyers torta csodákra vágytok, ajánlom Nektek pl. Erika blogját!
Kókuszos-csokis, erdei gyümölcsös nyers torta
Hozzávalók (egy 20 cm-es kapcsos tortaformához): ...