Kókuszos csiga
sponsored links
Nagyon szeretem a kókuszos dolgokat, egy ismerõsöm sütötte meg ezt a receptet, én is kipróbáltam. Köszönet érte!
Hozzávalók:
tésztához: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2,5 dl tej (jelen esetben: szója tej), 3 ek. cukor, csipet só, 8 dkg olvasztott vaj (jelen esetben Liga), 1 db egész és 1 tojás sárgája
töltelékhez: 3 dkg olv. vaj (Liga), 3 ek. cukor és 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Kenyérsütõbe pakolom : langyos tej, villával kicsit felkevert tojás, olvasztott vaj, liszt, cukor és só, élesztõ. Bekapcsolom a dagasztás programot, ha lejár, kiveszem a tésztát és kelesztõtálba meleg helyen hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkán kinyújtom. A töltelékhez összekeverem a vajat, cukrot és kókuszreszeléket és rákenem a tésztára, majd szorosan feltekerem, 2 cm vastag szeleteket vágok és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé helyezem. Letakarom konyharuhával és újra kelesztem a tepsibe.
Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 20 perc sütés. Sütés után a pici langyos tejet 1 cs. vaníliás cukorral elkeverve forrón kivett sütire öntöm. Kihûl tányérra teszem és porcukorral megszórom.
Köszönöm a receptet Sikli Tímea ! Nekem villany tûzhelyem van az máshogy süt mint a gázos, de mind elfogyott hamar.
A gyerekeknek is nagyon ízlett.