Kókuszos cseresznyedzsem
sponsored links
Íme egy újabb lekvár, szintén a már korábban említett könyvbõl... ez is remek recept :) Eredetileg jóval több cukorral volt, de én ezt diétásabbra vettem, és így is nagyon finom lett, bár tény, hogy nekünk extrán édes cseresznyénk van a Balatonon.
Hozzávalók 3 kisebb üveghez (2 dl/üveg):
1 kg magozatlan cseresznye
1 citrom leve, vagy 2 ek. citromlé
40 dkg cukor
1 Dr. Oetker dzsemfix (3:1)
1 ek. kókuszreszelék
A cseresznyét, megmosom, kimagozom. A felét egy kevés (kb. 1 dl) vízzel pürésre fõzöm. Amikor ez kész, hozzáadom a maradék cseresznyét, a cukrot és a dzsemfixet, valamint a citromlevet. Felfõzöm és 5 percig hagyom zubogva fõni, majd az utolsó percnél belekeverem a kókuszreszeléket.
Tiszta üvegekbe töltöm, lezárom, és 5-10 percre fejre állítom õket, majd hagyom teljesen kihûlni.