Kókuszos chia magos keksz. (Gluténmentes)
sponsored links
Elég régen sütöttem már kekszet, így ameddig az ebéd elkészült, ez a gyors, és finom keksz is kisült. Mivel mandulalisztet használtam hozzá, így gluténérzékenyek is bátran megsüthetik. A mandulalisztet kókuszreszelékkel, és chia maggal kevertem össze, majd õrölt fahéjjal és citromhéjjal ízesítettem. A közepes hõmérsékletû sütõben kb. 15 perc alatt szép világos színûre sült, még kissé lágy kekszet a sütõbõl kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihûlni. A kívül ropogós, belül kissé puha keksz amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni....
Hozzávalók 16 db-hoz:
15 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mk õrölt fahéj
1 ek chia mag
2 db tojásfehérje (nagy)
1 citrom reszelt héja
Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza)
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütõpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színûre.
A sütõbõl kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihûlni.
Az elkészült kekszet hûvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.