Kókuszos avokádókrémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 érett avokádó
- 1-2 lime kifacsart leve
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 csokor metélõhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4-5 dl Cocoday kókuszvíz
- 4 dl Del Coco kókusztejszín
- só
- õrölt Cayenne-bors
a tálaláshoz:
- durvára darabolt dió
- A zöldfûszerekbõl keveset apróra vágtam, és félretettem a tálaláshoz.
- A többit a hagymával együtt durvára daraboltam.
- Az avokádót kettévágtam, a magját eltávolítottam, a húsát kikanalaztam a héjból.
- Rögtön meglocsoltam a lime-lével.
- Az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, krémesítettem ? a leves sûrûségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk.
- Utánízesítettem sóval és borssal, majd poharakba adagolva, a tetejüket dióval és a félretett zöldfûszerekkel meghintve tálaltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is. A leves hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni.