Kókuszos almatorta
sponsored links
Hozzávalók egy 24 cm átmérõjû piteformához:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
3 tojás
10 dkg kókuszreszelék (kókuszliszt)
10 dkg búzaliszt
1 kiskanál sütõpor
1 dl joghurt/tej/tejföl
csipet só
3 db nagy alma
A forma kenéséhez-szórásához:
vaj
1 kanál zsemlemorzsa
A tetejére:
2-3 kanál vágott/darált mandula/dió
A vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük egyenként a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot, majd a sóval és sütõporral elkevert lisztet és kókuszreszeléket.
Az almákat megtisztítjuk és dobókocka méretûre vágjuk.
A formát kikenjük a vajjal és megszórjuk a morzsával.
A tészát összevegyítjük az almakockákkal, majd az elõkészített piteformába simítjuk. Meghintjük a mandulával és 180 C fokra elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ezt a receptet a Nagyi titka blogról, Katucitól lestem.