Kókuszos almakrém
sponsored links
A fiam egyik "nyamnyam" menüjébõl született az ötlet. A férjem nagyon szereti az ilyesmit, és ötleteltem kicsit, hogyan is lehetne érdekesebbé tenni. Aztán a sp@ros nagyszemû kókuszreszelék adta magát, mert a kókuszgolyók gömbölyítésekor maradt elõzõ este valamennyi.
Nagyon egyszerû összetevõk szempontjából, fõtt köles, kókuszreszelék és darált mogyoró, illetve alma.
Hozzávalók:
1/2 bögre köles
2 bögre víz
vanília
20 csepp sztívia / 2 ek nyírfacukor vagy gyümölcscukor
1 csipet só
reszelt citromhéj (elhagyható)
1 kg alma
3 ek kókuszreszelék
2 ek darált tötökmogyoró (elhagyható)
A kölest a négyszeres mennyiségû vízzel, sóval, reszelt citromhéjjal, vaníliával megfõzzük bõ 20 perc alatt kis lángon. Az almát megpucoljuk és apróra vágjuk. Azután összeturmixoljuk finomra a kölest, majd az almát is hozzátesszük, azt is turmixoljuk.
A végén belekavarjuk a durvára darált mogyorót, azután a kókuszreszeléket is.
A mogyoró elhagyható, de érdekesebbé teszi az ízeket.
Kicsiknek mogyoró és kókuszreszelék nélkül 6 hónapos kortól adható, a köles gluténmentes, könnyen emészthetõ, édesíteni eleinte nem is nagyon szükséges, esetleg kevés gyümölcscukorral, ezzel a változattal azonban egy éves után javaslom csak.
Candidások válasszanak savanykás almát, és a kókuszreszelék helyett több durvára darált törökmogyorót tegyenek az ételhez.