Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya
sponsored links
Egyszerû, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
köménymag - ízlés szerint
himalaya só - ízlés szerint
2 ek. juharszirup
4 ek. kókuszzsír
2 ek. olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az (új)burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. Becsíkozzuk, úgy, hogy ne vágjuk el teljesen a burgonyát. Egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral, és belelocsoljuk az olívaolaj felét. Rátesszük a krumplikat (lapos felükkel), majd minden krumpli tetejére kenünk egy kevés kókuszzsírt, megsózzuk, köménymaggal ízesítjük. Lefedjük alufóliával és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, meglocsoljuk olajjal és még 10 percig sütjük. Ezt követõen megforgatjuk a burgonyákat, rálocsoljuk az agavé szirupot és megszórjuk petrezselyemmel. 10 perc alatt a legmagasabb fokozatán összepirítjuk.
TIPP: A juharszirupot helyettesíthetjük egyéb sziruppal, pl. agavéval, vagy mézzel is. Ez esetben a mézbõl egy ek. is elegendõ.
TIPP: A juharszirupot helyettesíthetjük egyéb sziruppal, pl. agavéval, vagy mézzel is. Ez esetben a mézbõl egy ek. is elegendõ.