Kókuszlisztes zabkeksz

2018-03-10

sponsored links

Kókuszlisztes zabkeksz
Okkinál akadtam erre a receptre.
Hozzávalók:
10 deka kókuszliszt
10 deka zabpehely
1 csipet só
1 mokkáskanál sütõpor
5 deka nyírfacukor
10 deka vaj
1 teáskanál vanília aroma
2 tojássárgája
kb.30 ml tej
A zabpelyhet kávéõrlõn ledaráltam. Egy mélyebb tálba tettem, hozzávegyítettem a kókuszlisztet,sót, sütõport, és almareszelõn belereszeltem a fagyos vajat. A vajat a lisztekkel elmorzsoltam, majd belekevertem a nyírfacukrot, aztán hozzáadtam a tojássárgákat, a vaníliaaromát, és a tejet apránként hozzáadagolva meggyúrtam a tésztát. Nálam a tej nem kellett mind (ezért ne öntsük egyszerre hozzá!).
Fél órára hûtõbe tettem, majd zabpehelyliszttel megszórt deszkán kellett volna kinyújtani és kiszaggatni. Nekem ez nem sikerült, mert kissé nehezen kezelhetõ, morzsálódós volt a tészta, ezért azt a megoldást választottam, hogy formáltam 3 rudat a tésztából, ezeket éles késsel felszeltem, kicsit meglapítottam, majd  sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
A 180 fokosra elõmelegített sütõbe tettem. Kb. 10-12 perc a sütési ideje - de sütõfüggõ! Nálam tovább sült. Amikor kezd színesedni a széle, már kivehetõ.
Öt percet pihentessük a tepsin, majd rácsra téve kihûtjük. Légmentesen bedobozolva eláll.

Nagyon finom, különleges ízû kekszem lett. Nem túl édes, inkább kellemesen édeskés. Köszönöm Okkinak a receptet! ?
Ha nem siettem volna, és talán egy kevés folyadékkal átgyúrom, talán nekem is sikerült volna kinyújtani, szaggatni. Így kevésbé lettek mutatósak (ráadásul a fotó se lett éles este), de nagyon finomak! ? Ebbõl az adagból lett 30 darab 6 centi átmérõjû, kb.fél centi magas kekszem. 


Folytats a blogon ... https://tortafuggo.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s