Kókuszlisztes banánkenyér
sponsored links
Napjainkban egyre több a gluténérzékeny ember, számukra tökéletes megoldás ez a kókuszliszttel készült finomság, de ha egyszerûen csak egészségesebb édességre vagy a kókusz ízére vágyunk akkor is megsüthetjük ezt a különleges banánkenyeret. Egy pohár hideg tejjel, vagy éppen forró kávéval tökéletes téli, ünnepi regeli lehet.
Hozzávalók ( egy kisebb kalácsformához): 3 közepes érett banán, 2 tojás, 5 evõkanál mogyoróvaj, fél teáskanál sütõpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 6 evõkanál kókuszliszt, pici só, 5 dkg keserû csokoládé.
Elkészítése: A banánt villával krémesre tõrjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, a sütõport, a szódabikarbónát, a tojást, a fahéjat, sót, krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és a kis kockára vágott csokoládét, sütõpapírral bélelt formába simítjuk, 180 fokra elõmelegített sütõben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kihûlve szeleteljük.