Kókuszlikõr - Lichior de cocos
sponsored links
Hozzávalók: 20 dkg kókuszreszelék, 15-20 dkg cukor(ízlés szerint), 8 dl magas zsírtartalmú tej, ? rúd vanília, 2,5 dl sûrített tej, 3 dl vodka.
Elkészítése: A kókuszreszeléket, a cukrot meg a vaníliarúdat egy edénybe tesszük, rátöltjük a tejet, és lassú tûzön 20 percig fõzzük. Félrehúzzuk, mikor kihûlt botmixerrel turmixoljuk, majd 5-6 órára vagy 1 éjszakára hûtõbe tesszük. Másnap sûrû szitán átszûrjük, hozzáadjuk a sûrített tejet, újból felforraljuk, majd lehûtjük, összekavarjuk a vodkával és üvegbe töltjük. 1 nap után fogyasztható. Hûtõben tárolható, szavatossága 7 nap.
Megjegyzés: A visszamaradt kókuszpép felhasználható krémbe, pudingba vagy zabkásába.
Lichior de cocos
Ingrediente: 200 g nucã de cocos, 150-200 g zahãr(dupã gust), 800 ml lapte gras, ? baton de vanilie, 250 ml lapte condensat, 300 ml vodcã.
Prepararea: Nuca de cocos se pune într-un vas împreunã cu zahãrul ?i semin?ele din batonul de vanilie, se toarnã laptele ?i se fierbe 20 minute, la foc moderat. Se ia deoparte, se mixeazã cu blenderul vertical, dupã care se pune la rece peste noapte. A doua zi se strecoarã printr-o sitã deasã, se amestecã cu laptele condensat ?i vodca. Se toarnã în sticlã, se consumã dupã 1 zi. Se poate pãstra 7 zile în frigider.
Sugestie: Mixtura de cocos se poate folosi în creme, budinci sau în terci de ovãz.