Kókuszkrémes süti
sponsored links
Mióta megszületett G. (már több, mint 2 hónapja), anyósom is rengeteget segít nekünk és általában finomabbnál finomabb édességekkel érkezik hozzánk. Korábban több receptje került már fel a blogra, például a villámgyors zabpelyhes süti mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel, vagy az isteni finom zeller krémlevese, amit B. azóta is imád?.
A napokban kaptunk ebbõl a mennyei kókuszkrémes-kekszes sütibõl, ami a ?tepsis Raffaello? egy másik változata, sõt meg is állapítottuk, hogy sokkal jobb annál. Az alsó réteg egy ropogós kekszes tészta, erre pedig egy sûrûbb kókuszkrém kerül amibe még vanília pudingot is kevernek. Zacskós változat helyett próbáljátok ki a házi pudingot, nagyon gyorsan elkészül és sokkal finomabb (a receptben is a házi puding szerepel). Az ezzel elkevert kókuszkrém így nem lesz tömény. Ha elkészültök a kókuszos-pudingos krémmel és rákentétek a kekszrétegre, szórjátok meg bõven kókuszreszelékkel és tegyétek be a hûtõbe, hogy a teteje kicsit besûrûsödjön, megkeményedjen. Isteni finom!
Recept:
A kekszes tésztához:
10 dkg margarin
3 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 ek rum ? elhagyható
15 dkg liszt
fél csomag sütõpor
Házi fõzött vanília krémhez:
2 tojás sárgája
4 dkg cukor
2 ek liszt + 1 ek keményítõ
3 dl tej
fél vanília kikapart magja
A kókuszos krémhez:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
fél citrom frissen reszelt héja
fél citrom frissen facsart leve
fél csomag vaníliás cukor
fél bögre kókuszreszelék
kókuszreszelék a szóráshoz
1. Elkészítem a sütemény tésztáját. A margarint habosra keverem a tojások sárgájával, majd a cukorral. A rumot kihagytam belõle, de tetszés szerint 1 vagy 2 evõkanállal tehetünk bele. A lisztet és a sütõport is hozzákeverem, majd elõmelegített sütõben, kb. 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Nagyobb tortaformában, vagy kb. akkora szögletes formában süssétek.
2. Közben elkészítem a fõzött vanília krémet. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd váltakozva hozzákeverem a tejet és a lisztet a keményítõvel. Lassú tûzön folyamatos kevergetés mellett felforralom és besûrítem. Figyelni kell mert gyorsan elkészül és be is sûrûsödik, ezután letakarom, hogy ne hártyásodjon be a teteje, majd hagyom teljesen kihûlni.
3. A kókuszkrémhez habverõvel összekeverem a margarint, a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a citrom levét, majd a kókuszreszeléket.
4. Ezután a hideg pudingot összekevem a kókuszos krémmel, és rákenem egyenletesen a kekszes tésztára majd tetszés szerint megszórom a tetejét kókuszreszelékkel. Én hûtve szeretem, ezért egy éjszakára beraktam a hûtõbe, így a krém még jobban besûrûsödik a tetején.