Kókuszkrémes piskótatekercs
sponsored links
A hétvégén egy kis édességet terveztem készíteni. Még sohasem sütöttem piskótatekercset, most belevágtam. Nem a legegyszerûbb lekvárossal kezdtem, hanem egy kókuszkrémes változattal leptem meg a családot. Nagyon finom lett. Máskor is étlapra kerül majd.
Hozzávalók 15 szelethez:
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 1 tasak sütõpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Krémhez:
- 1 tasak kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
- 2 dkg kókuszreszelék
A sütõt elõmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütõpapírral.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütõporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütõporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sûrû masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tûpróbával ellenõrizzük.
1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütõpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha segítségével.
Hagyjuk teljesen kihûlni.
Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sûrûre fõzzük.
Néha megkavarva hagyjuk kihûlni.
Közben a porcukrot habosra keverjük a porcukorral.
Ha minden kihûlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A piskótát kitekerjük.
A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük.
A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külsõ részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.
1-2 órát a hûtõben pihentetjük, ezután szépen szeletelhetõ.