Kókuszkrémes-málnás linzer

2017-08-04

sponsored links







Ez a süti már le lett tesztelve anyák napján. Sajnos akkor olyan csúnyán megrepedt az én türelmetlenségem miatt, hogy nem tudtam lefotózni. Akkor kerek tortaformában és hagyományos 3:2:1-es linzertésztával készült ? a tészta/töltelék aránya tökéletes volt. Most viszont kedvem támadt szögletes tepsit használni. Bár semmi baj nincs a korábbi tésztával, ezúttal mégis egy kicsit változtattam az arányokon, hogy ne pont olyan legyen. Nem volt könnyû kiokoskodni a hozzávalók mennyiségét, mert ezt a tepsit az alábbi méretekkel elég ritkán használom, de végül az eredmény igazolta, hogy érdemes volt annyit számolgatni. :D
Bár javában tombol a kánikula, hátha akad mégis valaki hozzám hasonló, aki képes ilyenkor is bekapcsolni a sütõt ezért a süteményért. :D






Hozzávalók 32x20,5 cm-es tepsihez:

Tésztához:
42 dkg félfogós búzaliszt
8 dkg kókuszreszelék
18 dkg vaj
13 dkg finomítatlan nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
2-3 dkg tejföl
4 g sütõpor

Málnapudinghoz:
25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
5 dkg finomítatlan nádcukor
1,5 dkg étkezési kukoricakeményítõ
1 dl tejszín

Kókuszkrémhez:
4 tojás
6 dl tejszín
17 dkg finomítatlan nádcukor
7,5 dkg kókuszreszelék
7,5 dkg étkezési kukoricakeményítõ
7,5 dkg vaj

elkészítés:

  1. A málnapudinghoz a málnát 5 dkg cukorral épp csak addig fõzzük, amíg a gyümölcsszemek szét nem esnek. A híg lekvárt szûrõkanálba öntjük, átpasszírozzuk, a levet közben felfogjuk abban a lábasban, amiben a gyümölcsöt fõztük, majd besûrítjük a tejszínben csomómentesre kevert keményítõvel. Hûlni hagyjuk.
  2. A kókuszkrémhez a tojásokat lábasba ütjük, kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük benne a keményítõt.
  3. Felöntjük a tejszínnel, beleforgatjuk a kókuszreszeléket, és kis lángon, állandó keverés mellett felfõzzük. Elzárjuk alatta a gázt, és még forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hûtjük.
  4. A tésztához a sütõporral vegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a kókuszreszeléket és a tejföllel kevert, felvert tojást. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. (Ha a kezünk melegétõl túl lággyá válna, nyújtás elõtt hûtõbe tesszük.)
  5. A tésztának kicsivel több, mint a felét levágjuk, tepsi méretûre kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, és több helyen villával megszurkáljuk. Nejlonzacskóba húzva hûtõbe tesszük fél órára.
  6. A tésztára rásimítjuk a málnapudingot, majd egyenletesen elosztjuk rajta a kókuszkrémet.
  7. A maradék tésztát szintén tepsi méretûre nyújtjuk, átlósan ujjnyi széles sávokra vágjuk és berácsozzuk vele a süteményt.
  8. Elõmelegített sütõben világosra sütjük, a tésztát a tepsiben hagyva hûlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a tetejét porcukorral hintjük.

sütési hõfok: 175°C
sütési mód: alul-fölül sütés
sütési idõ: kb. 40 perc














Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/08/kokus...

sponsored links

Keres?s