Kókuszkocka-torta
sponsored links
A tömény hetvenes évek. Nálunk teljesen oda vannak érte a Népek, két napig ették folyamatosan; a harmadik nap reggelén szemrehányóan néztek rám. Hogy csakúgy eltûnt. Pedig milyen nagy torta volt. És akkor esetleg süthetnék megint. És akkor megígértem, hogy oké, nemcsak évente egyszer, le a francia cukrászattal, éljen a retro. De igazából most is variáltam egy kicsit, a recept ugyan anyukám szamárfüles-cetlis kisfüzetébõl van, akkurátusan melléírva az is, kitõl származik (Manci néni), de a névnaposok miatt jobban szerettem volna tortaformában látni, arról nem is szólva, hogy mindenki tudja, aki valaha sütött ilyet, hogy irdatlan ideig tart csokimázba majd kókuszba forgatni a kockákat, ráadásul az utolsó pár darabnál alattomos módon mindig elfogy a máz, ami pedig legutóbb tuti elég volt.
Itt most téglalap alakú torta lett belõle, és azt vágtam ferdén cikkekre, de 18 cm-es kerek formában is süthetõ, de akkor sajnos csak három részletben - szerintem túl tömör a tészta ahhoz, hogy szépen megemelkedjen, ha egyszerre sütnénk. Egyébként maga a tészta szerintem tökéletes torta-alap: nem morzsálódós, van tartása, mégis szép levegõs, a méz kellemesen karamellizálódik a sütés során benne.
Hozzávalók.
25 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 ek. méz
1 nagyobb tojás ...