Kókuszkocka torta
sponsored links
A hagyományos kókuszkocka újragondolva :)
Az eredeti repect itt található.
Kókuszkocka torta
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
A krémhez:
100 ml tejszín
100 g étcsoki
80 g puha vaj
3 ek kókuszreszelék
A sütihez:
150 g barnacukor
100 g puha vaj
2 nagy ek méz
2 tojás
200 ml tej
100 g teljes kiörlésû liszt
280 g búzaliszt
10 g sütõpor
1 csipet só
A mázhoz:
100 g vaj
100 ml tej
50 g étcsoki
2 ek kakaópor
2 ek cukor
150 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
- A krémhez a kókuszreszeléket egy száraz forró serpenyõben 1 perc alatt megpirítjuk. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk, hogy felolvadjon és a kókuszreszelékkel együtt csomómentesre keverjük.
- 30 percre hûtõbe rakjuk, majd robotgéppel kihabosítjuk, végül hozzákeverjük a puha vajat.
- A tésztához a cukrot kikeverjük a vajjal és a mézzel. Hozzákeverjük a tojásokat és a tejet, majd a sütõporral és sóval elkevert liszttel eldolgozzuk. Vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába simítjuk a tésztát és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Amíg várjuk, hogy kihûljön, elkészítjük a mázat.
- A mázhoz a hozzávalókat (a kókuszreszelék kivételével) összemelegítjük.
- A tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
- Bevonjuk a sütit a mázzal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Hûtõben tároljuk.