Kókuszkocka
sponsored links
A Párom nagy kedvence, és végre le tudtam fotózni, így felkerül a blogra.
Nem paleo, így akik szeretik a hagyományos desszerteket nyugodtan készítsék el, nagyon finom.
Hozzávalók:
Tésztához:
200 gr liszt,
200 gr kristálycukor,
4 ek. hideg víz,
4 tojás,
késhegynyi szódabikarbóna
Forgatáshoz:
6 ek. kakaó,
4 ek. cukor,
víz,
30 gr vaj,
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sárgáját, és végül a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Elõmelegítjük a sütõt (alul-felül sütés esetén 180 fok) légkeveréses üzemmódben 165 fokra, a tésztát tepsibe rakjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba)
A kakaót kikeverjük annyi vízzel, amennyit felvesz (ne legyen nagyon híg.) Felmelegítjük a cukorral addig amíg elolvad benne a cukor, lehúzzuk a tûzrõl, és belekeverjük a vajat. Ha a vaj elolvadt a tészta pedig kihült, akkor ízlés szerint felkockázzuk a piskótát, majd elõször a csokikrémbe, végül pedig a kókuszreszelékbe forgatjuk.