Kókuszhabos csiga
sponsored links
Ugye mindenki emlékszik erre a finom kókuszos habos csigára, az esküvõi aprósütemények egyik fontos résztvevõjére? Azt mindenképpen meg kell jegyezzem, hogy ilyen finomat még egyik esküvõn sem ettem, talán mert nagyon jó receptet örököltem és mert a friss sütésnek párja nincs. :))
Szerintem nem mondok újat azzal, hogy szünet nélkül jártam a dobozra és nem sokat hagytam a többieknek. Legközelebb akkor sütöm majd, ha édességre kiéhezett vendégek jönnek! Valahogy óvnom kell magam a sütimérgezéstõl! :))
Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
- 250 g vaj
- 4 tojás sárgája
- 3 evõkanál cukor
- 20 g élesztõ
- 4 evõkanál tej
- 2 evõkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 300 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelõn és 20 percig puhulni hagyjuk.
- Az élesztõt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
- A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztõs tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
- A munkapulton könnyebben összeállítható.
- 3 részre osztjuk és a hûtõbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütõpapírral bélelünk.
- Gõz felett a cukorral kemény habot verünk.
- A gõzrõl levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
- A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
- Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütõpapírra sorakoztatjuk õket. A többi tésztával is elvégezzük az elõbbi mûveleteket.
- 180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sûrûn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütõbõl kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat!