Kókuszdiócska
sponsored links
Töredelmesen bevallom, a több kézi munkával járó sütik a kedvenceim. Imádok pepecselni velük. Ez a kókuszdiócska az egy favorit. A család imádta. Bár ami kókuszos, az nálunk amúgy is biztos siker. Egy hátránya van, hogy várni kell, míg a tészta a krémtõl megpuhul, de ha utána megkóstoljuk, nem lehet abbahagyni, mert egy sohasem elég belõle. Egy biztos, ott a helye a húsvéti asztalon ;-)
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók Kb. 35 db-hoz:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*15 dkg porcukor
*15 dkg kókuszreszelék
*25 dkg vaj
Töltelékhez:
*1 tasak fehér csokoládés pudingpor
*3 dl tej
*15 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*5 dkg kókuszreszelék
Forgatáshoz:
*porcukor
A lisztet elkeverjük a porcukorral, kókuszreszelékkel és összedolgozzuk a vajjal.
Apró kis tésztadarabokat a vajjal kikent diócska formákba nyomkodunk.
180 fokos sütõben hõlégkeveréssel 9 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiütögetjük a formákból, és rácson hagyjuk kihûlni.
A pudingport a tejben sûrûre fõzzük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg pudingot és a kókuszreszeléket.
Két diócska felet összeragasztunk egy kevés krémmel, és megforgatjuk a porcukorban.
Egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.