Kókuszcukor: az új egészséges édesítõszer

2011-12-05

sponsored links


Magyar Mezõgazdaság (2011/30. szám)
"Manapság a vásárlók egész sor természetes édesítõszer közül választhatnak, s az új kókuszcukort egyre többször választják édesítõként, mint az eddig kedvelt agavé nektárt. A kelet-ázsiai népek által már régóta fogyasztott kókuszcukorra (másnéven pálmacukorra) csak nemrég irányul kitüntetett figyelem.

A kókuszcukor a kókuszvirág nedvébõl gyártott hagyományos cukor. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök elõállításáig párolják. A "pálmacukor" és "kókuszcukor" név nem feltétlenül jelenti ugyanazt a terméket. Az elnevezéstõl függetlenül, azt kell elsõsorban tisztázni, hogy a termék kókuszpálma virágjából készült-e. Ami igazán meglepõ, hogy a kókuszcukor glikémiás indexe a nádcukoréval (68), a legtöbb mézével (55) és az agavéval (27?41) szemben alacsony (35). Az alacsonyabb fruktóztartalom jó hír a cukorbetegeknek és azoknak, akik csökkentett kalóriatartalmú édesítõszerre tartanak igényt. Ezen felül, a többi ...

Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2011/12/kokus...

sponsored links

Keres?s