Kókuszbonbon (paleo, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
sponsored links
Négy hozzávaló és 10 perc alatt kész a kókusz "bonbon" :). Nem vicc, gyerekjáték az elkészítése, és szerintem nagyon-nagyon finom.
150 g kókuszreszelék
3-4 evk (hidegen) kókuszzsír
(függ a kókuszreszelék szárazságától)
1 szûk evk méz
6 kocka étcsoki (gluténmentes, tejmentes)
1 szûk evk (hidegen) kókuszolaj
A kókuszreszeléket összegyúrom a kókuszolajjal és a mézzel, nedves kézzel kis gombócokat nyomogatok belõle és egy tálcára rakom. Az anyag olyan, mint a homok, nemigen formázható, de összenyomva összetapad, ezért nem lettek szép kerekek a gombócok, de nekem megfelelt.
10 percre mélyhûtõbe teszem. Addig a csokit felolvasztom a kókuszolajjal többször fél percre betéve a mikróba (lehet természetesen vízgõz fölött is).
10-15 perc hûtés után a golyókat egyenként megforgatom a csokiban és a tálcára rakom.
Szépséghibája, hogy mivel hideg a tálca és a gombóc, az alja odakötött, ezért mikor felszedtem az alján nem maradt csoki, akinek erre van jobb módszere, azzal csinálja. Mivel ez egy kísérleti adag volt, én így készítettem, majd legközelebb okosabb- ügyesebb leszek :) Nekem az ízélménybõl nem von le semmit.
Aki szereti a durván kókuszos csokit, ne hagyja ki.