Kókuszbomba
sponsored links
Hozzávalók kb. 14 darabhoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg rizsliszt
- 5 tojásfehérje
- 1 csipet só
- kb. 6 evõkanál kókusztej
- Elvegyítettem a kókuszreszeléket, a citromhéjat, a nyírfacukrot és a rizslisztet.
- A tojásfehérjét a sóval kemény habbá vertem.
- Több adagban beleforgattam a kókuszreszelékes keveréket, végül lazítottam a kókusztejjel.
- Fagylaltoskanállal sütõpapírral bélelt tepsire adagoltam a masszát, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin januári számában, az édesítõt a Nyírfacukor biztosította.