Kókusz kocka alias rondasüti

2011-11-25

sponsored links


Miért kapta a ronda süti nevet nálunk ez a remek édesség?

Nos: Ez úgy történt, hogy amikor mi össze költöztünk az én hites urammal, akkor rövid ideig anyósomnál laktunk. Az én párom állandó éjszakás volt már akkor, mert pékként dolgozott, és odahaza mentem éppen anyósom idegeire, mert talán unatkoztam :D. Erre õ kitalálta, hogy süssek valamit addig is elfoglalom magam. Na nem kellett nekem már akkor sem kétszer mondani, ha sütésrõl volt szó, benne voltam én. Bár akkor még eléggé tapasztalatlan voltam ezen a téren, igen csak a tanulási fázisban voltam. Jelzem 18 évesen. Viszont a nagymamámmal már igen sok féle dolgot csináltunk õ tanítgatott a fõzésre.
Na de ne kanyarodjak nagyon el. Szóval már az is idõbe tellett mire át nézegettem Mama szakácskönyveit, és jegyzeteit. De nem szegte kedvem semmi, és neki estem megsütni életem elsõ olyan süteményét, amit akkori võlegényem fog el fogyasztani.

Szépen neki is álltam meg is csináltam, de a külleme, háááát volt némi kivetni való benne. Finomnak finom volt azzal semmi baj nem volt, de csúnya na valljuk be. De nekem az akkor tökéletes volt...
Elkészült kitettem a konyha asztalra, és elmentem aludni, gondolván az én szerelmem, hogy fog neki örülni ha megjön.
Hajnal tájt amikor megjött és jött lefeküdni, hideg zuhanyként ért a kérdés amit õ majdnem röhögve tette ...

Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/ko...

sponsored links

Keres?s